Известие

Collapse
No announcement yet.

Ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ангренажен ремък

Искам да попитам за въпросния ремък с колко зъба е защото по каталог са два вида със 163 и 166 зъба. Става въпрос за алфа 156 1.6 120 кончета. И още един въпрос понеже днес ми казаха ,че мотора е с три ремъка ангренажен с две ролки,пистов с две ролки и ремък на балансиращите валове ако някой знае нещо по въпроса моля за инфо.
    алфа ромео 156 тс

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
    Искам да попитам за въпросния ремък с колко зъба е защото по каталог са два вида със 163 и 166 зъба. Става въпрос за алфа 156 1.6 120 кончета. И още един въпрос понеже днес ми казаха ,че мотора е с три ремъка ангренажен с две ролки,пистов с две ролки и ремък на балансиращите валове ако някой знае нещо по въпроса моля за инфо.
    Твоят мотор няма баланс валове, респективно - баланс ремък.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Смисъл искаш да ми кажеш ,че си има два ремъка и 4 ролки така ли
      алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
        Смисъл искаш да ми кажеш ,че си има два ремъка и 4 ролки така ли
        Точно.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Споко бе мойта и твойта нямат баланс валове, 2,0 има.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Браво тва исках да разбера като за начало ще сменя само ангренажния с двете ролки

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Мисля,че комплекта е около 200 лева
            алфа ромео 156 тс

Comment

Ако имаш желание добре е да смениш и водната помпа, че и тя е на ангрежа и утре ако те прададе трябва да плащаш пак за презацепване.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Ако имаш желание добре е да смениш и водната помпа, че и тя е на ангрежа и утре ако те прададе трябва да плащаш пак за презацепване.
                +1

На мен ангренажният ремък с двете ролки ми излезе 170.
                Водната помпа - 55 (с метална турбина).

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Водната помпа не съм я поръчвал мисля,че горе долу е на около 30 к километра,но не ми е правила проблем
                  алфа ромео 156 тс

Comment

Е тя не вика и не охка като жените ми направо протича.Ти си решаваш.

Comment

Утре ще я поръчам ,а някаква препоръчителна марка за ремъка ролките и воднатя помпа . От колегата екотроник разбрах за металната турбина
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Моята е с пластмасова, тази която свалиха също беше пластмасова/ с нея си дойде от Италия/, просто казах да ми сложат надеждна че ми изкараха 5-6 производителя.Не си спомням цена и марка ама нещо между 50-70 лв беше.Ако не си ги сменяш сам що си играйш да поръчваш така губиш гаранция.

Comment

Най-добрите ремъци са на Континентал.Иначе оригиналния е Дайко.Поне такива са в един магазин за оригинални авто части на талянки.Но аз лично на Дайко не бих се доверил.Иначе е по добре са смениш и водната помпа защото в тия студове да те остави на пътя не си е работа
                          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Според мен не пипай водната помпа(моята не е сменяна откакто съм купил колата,9 години).Изобщо логиката,че така и така се отваря трябва да се смени всичко е пълна глупост.Като ти правят операция за сърце да не ти сменят и черният дроб,ей така за всеки случай?
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                              Според мен не пипай водната помпа(моята не е сменяна откакто съм купил колата,9 години).Изобщо логиката,че така и така се отваря трябва да се смени всичко е пълна глупост.Като ти правят операция за сърце да не ти сменят и черният дроб,ей така за всеки случай?
                              Това де си написал е страшна глупост колега. На същия принцип за какво сменяш ангренажа ? Утре като превърти турбинката на водната помпа и метне чуковете колата, дали ще са оправдани "спестените" 60-70 лв. Ами ако колегата пътува на далечна дестинация и това се случи на 500км. от вкъщи, какво правиме, както се казваше в един стар виц "пушката в гъза" и т.н.
                              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 22:14.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                              X